Προσέγγιζε ανήλικους με άσεμνα e-mail

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε έρευνα σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας, για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα για τη εξακρίβωση πράξεων, που πραγματοποιήθηκαν μέσω chat room στο διαδίκτυο.

Άγνωστο άτομο προσέγγιζε ανηλίκους 8 έως 11 ετών στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού παιχνιδιού και τους ζητούσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να του αποστείλουν τη διεύθυνση e-mail τους, καθώς και φίλων τους.

Στην περίπτωση που οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τους ταχυδρομείων, καθώς και συμμαθητών τους ίδιας ηλικίας, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού επιπέδου.

Ακολούθησε η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των διαδικτυακών στοιχείων του δράστη, που όπως πρόεκυψε είναι ανήλικος ημεδαπός σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση παροχής διαδικτύου βρέθηκε δηλωμένη στα στοιχεία της μητέρας του.

Σε νομότυπη έρευνα που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οικία του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατά την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του οποίου κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος, είχαν αποσταλεί τα προαναφερθέντα μηνύματα και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς και ότι ο επίμαχος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όσο και λογαριασμός του παιχνιδιού, μέσω του οποίου γινόταν η προσέγγιση των ανήλικων, ανήκουν στον προαναφερθέντα ανήλικο.

Το ενδεχόμενο διαχείρισης των εν λόγω λογαριασμών από τρίτο πρόσωπο διερευνάται ψηφιακά.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στο 111 88, στέλνοντας e-mail στο [email protected] και μέσω της εφαρμογής CYBERKID.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ