Στο μικροσκόπιο οι μετανάστες

Ξεκινάει άμεσα η καταγραφή των αλλοδαπών σε ό,τι αφορά την υγεία. Παράλληλα ενεργοποιούνται άμεσα οι ειδικοί χώροι στα νοσοκομεία, προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν οι μετανάστες που είναι φορείς λοιμωδών νοσημάτων.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στο metrogreece.gr ο διοικητής των νοσοκομείων Γ. “Γεννηματά” και “Σωτηρία”, Γιώργος Παπαδόπουλος καθώς και ο Θεόδωρος Γιάνναρος, διοικητής του νοσοκομείου “Ελπίς”.

“Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψουμε το θέμα με τον επαρκέστερο τρόπο. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα”, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Γιάνναρος δήλωσε “εμείς τους μετανάστες τους υποδεχόμαστε εδώ και δύο χρόνια. Πρέπει να γίνει αυτή η καταγραφή γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όπως είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι Έλληνες, θα πρέπει να είναι και οι ξένοι. Είναι τόσο ξεφτιλισμένη η κατάσταση που έρχεται κάποιος ο οποίος έχει AIDS και εμείς δεν το γνωρίζουμε. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι δίπλα μας. Το προσωπικό διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Επανέρχονται ασθένειες όπως είναι η μαλάρια και η ελονοσία, οι οποίες μας έρχονται από την Αφρική”.

Τέλος, πρόσθεσε “αν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι αλλοδαποί. Όσοι δεν θέλουν να καταγραφούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους. Εδώ και 20 χρόνια θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι τέτοιο. Έστω και τώρα όμως θα πρέπει να γίνει”.

 

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ