Η απάντηση του ΕΚΑΒ για το θάνατο του 17χρονου αθλητή

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ σχετικά με το περιστατικό του θανάτου 17χρονου αθλητή στην Ελευσίνα υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο δεν έκανε 45 λεπτά για να φτάσει στο σημείο, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, αλλά 26 λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με περιστατικό κατά το οποίο 17χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που συμμετείχε σε αγώνα μπάσκετ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην Ελευσίνα και των αναφορών περί 45λεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

το συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση χθες, 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14:00, σχετικά με περιστατικό τραυματισμού κεφαλής μετά λιποθυμίας 17χρονου αθλητή σε αγώνα Μπάσκετ, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου 64 στην Ελευσίνα.

Η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο και μετέβη στο σημείο του συμβάντος στις 14:26 και ενώ ήδη είχαν πραγματοποιηθεί, χωρίς αποτέλεσμα, προσπάθειες ανάνηψης από τον Ιατρό του αγώνα. Ο 17χρονος αφού παρελήφθη από τους διασώστες οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Επιπλέον, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., έχει ήδη ενεργοποιηθεί η πάγια διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιστατικά και πραγματοποιείται η ανάλογη έρευνα σχετικά με την επιχειρησιακή διαχείριση του εν λόγω περιστατικού».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τραγωδία – 17χρονος έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ