Ελεύθερος με εγγύηση ο Στράντζαλης

 

Της Άννας Κανδύλη

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Γ. Μαλλή ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Στράντζαλης, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία στην υπόθεση της προμήθειας των ελικοπτέρων super puma.

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Π. Στράντζαλης φέρεται μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, επίσης πρώην αξιωματικούς, Θ. Μόσχο και Ι. Ράμμο,  να έλαβαν συνολικά 523.773 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν την υπογραφή της σύμβασης  με την εταιρία eurocopter.

 Στον  κ. Στράτζαλη φαίνεται να καταλήγουν το 2008, 185.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Θ. Μόσχου, τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέρχονται από λογαριασμό της εταιρίας Malwern. Πρόκειται για εταιρία ιδιοκτησίας των Αλ. Τσάτσου και Σ. Κομνόπουλου, αντιπροσώπων στην Ελλάδα της προμηθεύτριας των ελικοπτέρων εταιρίας, eurocopter.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ημερών αναμένετε να κληθεί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στον οποίο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση «Πόθεν Έσχες» και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε off shore  καθώς από την δικαστική έρευνα προέκυψε πως έλαβε 1,65 εκ. ευρώ από την εταιρία των Τσάτσου-Κομνόπουλου Malwern, την περίοδο 2007-2008.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Εφέτης Χρήστος Κατσιάνης αναλαμβάνει την έρευνα για τον Καρατζαφέρη

Παράταση της θητείας της Επιτροπής πόθεν έσχες ζητά ο Κακλαμάνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ