Πάσχα…θυμούνται τα υπερχρεωμένα

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα επανακατατεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρύθμισεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όμως θα συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

 Τη διαβεβαίωση ότι οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν, έδωσε την Πέμπτη και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος απέσυρε το άρθρο 49 του νομοσχεδίου “Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ”, που τις περιλάμβανε.Πηγές από το υπουργείο Εργασίας κάνουν λόγο για διαδικαστικό θέμα, τονίζοντας ότι στο μεσοδιάστημα θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την τρόικα ώστε να υπάρξει θετική γνωμάτευση. Επισημαίνουν, επίσης, ότι δεν υπήρξαν αντιρρήσεις εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται τις διαδικασίες της εφαρμογής της διάταξης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, και προβλέπει ότι από την 1η Μαΐου, θα καταβάλλονται ταυτόχρονα μέσω τραπεζικού συστήματος ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί και φόρος μισθωτών υπηρεσιών. Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ