“Φάρμακο” για την καρδιά τα προϊόντα ολικής αλέσεως

Η κατανάλωση άφθονων προϊόντων ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη, το πλιγούρι και το κινόα, χαρίζει χρόνια στη ζωή, καθώς μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με μία νέα, πολυετή μελέτη.

Το εύρημα αυτό συμφωνεί με εκείνο προγενέστερων μελετών που είχαν καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα.

«Νομίζω ότι πλέον είναι οριστικό πως η κατανάλωση μη επεξεργασμένων υδατανθράκων παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κι Σουν, επίκουρος καθηγητής Διατροφής στη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη.

Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine»,ο δρ Σουν και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 74.000 γυναίκες και 44.000 άνδρες, τους οποίους παρακολουθούσαν επί 24 έως 26 χρόνια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ