Η Κρήτη στα λευκά – ΦΩΤΟ

Στα λευκά έχει ντυθεί μεγάλο μέρος της Κρήτης, ενώ οι θερμοκρασίες “φλερτάρουν” με το μηδέν. Ο χιονιάς θα συνεχιστεί και σήμερα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για την “επέλαση του χιονιά” στην Κρήτη καθώς σε ένα μεγάλο μέρος του νησιού, ακόμα και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο το έχει στρώσει.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις και σήμερα, Θεοφάνεια, στην Κρήτη αναμένονται, χιονόνερο ή χιόνι και στα νότια παραθαλάσσια βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφεται στο νησί είναι 7 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή της Γαύδου.

Τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αν και δεν έλειψαν οι εγκλωβισμοί οχημάτων στα χιόνια αλλά και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε δύο περιπτώσεις σε Βιάννο και Αγία Βαρβάρα για τον απεγκλωβισμό αυτοκινήτων και σε τρεις αντλήσεις νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν όλη τη νύχτα , σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, τα συνεργεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στην περιοχή ενώ υπήρξε συνεργασία και με το Δήμο Χερσονήσου. Μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ