Με χιόνι θα εορταστούν τα Θεοφάνεια

Με βροχές και χιόνια θα εορταστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα Θεοφάνεια. Η κακοκαιρία η οποία ξεκίνησε από χθες, θα συνεχιστεί με τις χαμηλές θερμοκρασίας να δυσχεραίνουν το έργο των κολυμβητών που θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά.

O χιονιάς φαίνεται πως θα ενταθεί τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, με τα έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, τα ορεινά των Κυκλάδων και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Στην Αττική περιμένουμε χιόνια και χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 10 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 6 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί.

Την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Πιο αναλυτικά:

Βροχή στα πεδινά με χιονόνερο και χιόνι στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Ν. Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -10 έως και 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θυελλώδεις τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως και 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως και 5 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 8 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ