Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έμενε ο Ξηρός στην Ανάβυσσο

Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού στην Ανάβυσσο, έξω από το οποίο συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, η πρώτη κλήση  για την ενοικίαση του σπιτιού έγινε 15 με 25 Μαΐου του 2014 και ο 30χρονος ενοικιαστής του δήλωσε παντρεμένος.

Εμφανίστηκε στο ραντεβού ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού «αναφέροντας μου ότι εργάζεται στο πολεμικό ναυτικό και έχει αποσπαστεί στη φρουρά συνοδείας των πλωτών μηχανημάτων ανεφοδιασμού των πετρελαιοφόρων γνωστού επιχειρηματία». Το μίσθωμα ήταν 250 ευρώ το μήνα.

Ο ιδιοκτήτης περιέγραψε και την πρώτη συνάντηση που είχε με το Χριστόδουλο Ξηρό τον οποίο γνώρισε ως επιστάτη.

«Γνώρισα τον επιστάτη ονόματι Νίκο. Οι εργασίες στο σπίτι συνεχίζονταν ενώ εσωτερικά του σπιτιού παρατήρησα ότι στη μια κρεβατοκάμαρα υπήρχε στο δάπεδο ένα στρώμα, στην κουζίνα υπήρχε ένα ψυγείο το οποίο είχε μεταφερθεί από το ημιυπόγειο και ήταν γεμάτο προμήθειες, ενώ στο χώρο του σαλονιού βρισκόταν ένα ξύλινο γραφείο στο οποίο κάθονταν ο Νίκος. Πάνω στο γραφείο είδα έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα καθώς και έγγραφα με σημειώσεις. Ο Νίκος όταν με είδε μου συστήθηκε και αφού είχαμε ένα σύντομο χαιρετισμό κάθισε ξανά στη θέση του μπροστά στον υπολογιστή. Μετά τον χαιρετισμό δεν θυμάμαι να άκουσα ξανά τη φωνή του καθώς ήταν ιδιαίτερα ολιγομίλητος. Επίσης (ο 30χρονος) μια φορά μου είχε αναφέρει ότι ο Νίκος έκανε παρέα και συναντιόνταν εκτός σπιτιού με μια γυναίκα που καταγόταν από τη Βουλγαρία και την οποία δεν έφερνε στο σπίτι, ενώ μια άλλη φορά μου είχε πει ότι θα ερχόταν στο σπίτι η κολλητή του Νίκου και θα φιλοξενούταν για λίγες μέρες. Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε εμένα και τη σύζυγο μου μας δόθηκε η εντύπωση ότι εντέλει η ενοικίαση του σπιτιού δεν έγινε με σκοπό να μείνει εκεί ο 30χρονος και η γυναίκα του αλλά ο επιστάτης ονόματι Νίκος που μας είχε παρουσιάσει. Αυτή η εντύπωση σχηματίστηκε από το ότι ο Νίκος δεν παρέμεινε στο σπίτι για 20 μόνο μέρες όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Ο 30χρονος έλειπε συνεχώς από το σπίτι και δεν είχε εμφανιστεί ούτε μια φορά με τη γυναίκα του, ενώ τις εργασίες στο σπίτι τις έκανε ο ίδιος ο Θεοχάρης (30χρονος) και όχι ο Νίκος, ο οποίος μου έδωσε την εικόνα ατόμου που δεν ασχολούταν με χειρονακτικές εργασίες».

Όπως αναφέρει πάντως περίοικος, ο Ξηρός μπορεί να κυκλοφορούσε άνετα στην περιοχή αλλά για το σπίτι είχε φροντίσει να λάβει κάποιες προφυλάξεις: «ο  προαύλιος χώρος της οικίας ήταν περιφραγμένος με πλαστικό δίχτυ το οποίο δεν επέτρεπε στα διερχόμενα άτομα να έχουν οπτική επαφή στον εσωτερικό του χώρο».

Διαβάστε επίσης.

Βαν και τζιπ στο σπίτι του Ξηρού στο Λουτράκι

Την Αγγελική που βοηθούσε τον Ξηρό αναζητεί η ΕΛ ΑΣ

Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι του Ξηρού στο Λουτράκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ