‘Ετσι έφτασαν στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σάββατου ο Χριστόδουλος Ξηρός. Την πληροφορία μετέδωσε πρώτος ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω Twitter.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο Ξηρός συνελήφθη από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ανάβυσσο.  Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. ο Ξηρός φαίνεται να έχει αφήσει μακριά ξανθά μαλλιά και μούσι.

 

Πως έφτασε η Αστυνομία στα «ίχνη» του Χριστόδουλου Ξηρού

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε ο Ξηρός το είχε νοικιάσει εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό -και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις- στο σπίτι του στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και το Σάββατο πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε από αυτό.

Πως συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Με εικονικό ατύχημα, που προκάλεσε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που επέβαινε σε δίκυκλο, έπεσε και προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε. Τότε ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε να βοηθήσει και συνελήφθη.

 

Τη στιγμή της σύλληψης του  ο Ξηρός οδηγούσε ποδήλατό, ενώ από το όπλο το οποίο έφερε μαζί του είχε σβήσει τα χαρακτηριστικά του. Το όπλο είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση.

Η Αστυνομία επίσης προσήγαγε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

 

Βρήκαν καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισαν καλάσνικοφ και εκρηκτικά.

Κατά την ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας στο κρησφύγετο, βρέθηκαν ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG, καθώς και σακιά με άμμο και τσιμέντο στην αυλή.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των αρμόδιων τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Τα πρώτα λόγια του Ξηρού στους αστυνομικούς

“Ναι τελείωσε…Εγώ είμαι. Ο Χριστόδουλος Ξηρός“. Αυτή ήταν η φράση που είπε ο Ξηρός στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Επίσης, όταν ο Ξηρός πέρασε το κατώφλι της αντιτρομικρατικής υπηρεσίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με αστυνομικό. 

“Ό,τι έκανα εγώ, το έκανα για πολιτικούς λόγους” φέρεται να είπε ο Ξηρός σύμφωνα με το MEGA.

“Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους κύριε για πολιτικούς λόγους” του απάντησε ο αξιωματικός.

“Τα λόγια φαίνεται λοιπόν ότι είναι πιο δυνατά από τα όπλα”, φέρεται να ανταπάντησε ο Ξηρός

“Τότε Χριστόδουλε έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και δεν έπρεπε ποτέ να είχατε πάρει στα χέρια σας τα όπλα” του είπε ο αστυνομικός.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις

“Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα και θέλω να μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και προς όλο το Σώμα για αυτή την επιτυχία. Επιτρέψτε μου με τη σειρά μου προσωπικά, να συγχαρώ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και δι’ αυτού ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες και γυναίκες, που πιστοί στον όρκο τους, καθημερινά και με αυταπάρνηση, αγωνίζονται για να υπάρχουν επιτυχίες σαν τη σημερινή, που προστατεύουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου που όλοι επιζητούμε.

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να δηλώσω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονα είναι ζητούμενο, αλλά και το αυτονόητο”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

“Είμαστε ασφαλείς και το αίσθημα ασφάλειας ενδυναμώνει τη σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που έχει ανάγκη η χώρα” τόνισε.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης δήλωσε: ” Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι, γυαλιά και πάνω του έφερε ένα πιστόλι, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση και αυτή την ώρα που μιλάμε άρχισε και η έρευνα στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει. Γνωρίζετε όλοι ότι το συγκεκριμένο άτομο από τις 9/1 του 2014 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει και από τότε ήταν δραπέτης”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ξηρός ήταν δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού από τις 7 Ιανουαρίου του 2014, ενώ -μετά από λίγο διάστημα- ο ίδιος έκανε την εμφάνισή του μέσω βίντεο.

 

Πατέρας Ξηρού: Καλύτερα που τον πιάσανε

Καλύτερα που τον πιάσανε και δεν υπήρξε συμπλοκή, δήλωσε ο πατέρας του Χριστόδουλου Ξηρού, αναφερόμενος στην σύλληψη του γιού του, επισημαίνοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας γυναίκας που έμενε δίπλα από τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Ανάβυσσο. Όπως λέει στην κάμερα του STAR τον έβλεπε με ένα κοριτσάκι και με μια γυναίκα. 

Σύμφωνα με άλλο κάτοικο της περιοχής, ο Ξηρός έλεγε ότι ήταν πρώην καθηγητής από την Καστοριά. Οι γείτονες αναφέρουν ότι τον έβλεπαν να κυκλοφορεί συνεχώς με το ποδήλατο, φορώντας καπέλο και σακίδιο στην πλάτη. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Εδώ και δύο μήνες είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο ο Ξηρός

Η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο Ξηρός ήταν μεταμφιεσμένος – ΤΩΡΑ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ