9 πράγματα που η κόρη χρειάζεται από τον μπαμπά της

Για κάθε κόρη ο μπαμπάς είναι ο πρώτος της άντρας και εκείνος που θα καθορίσει τις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο. Παρακάτω παραθέτουμε 9 βασικά πράγματα που χρειάζεται μια κόρη από τον σημαντικότερο άντρα της ζωή της, τον μπαμπά της.

Από την επιστημονική ομάδα του Στέλιου Μαντούδη, Αναπτυξιολόγου- Εργοθεραπευτή www.mandou.gr.

1. Κάντε τη να νιώσει ασφαλή

Η μικρή κορούλα έχει ανάγκη να νιώθει πως ο μπαμπάς της είναι πάντα εκεί για εκείνη αλλά και ότι νοιάζεται για τα ενδιαφέροντά και συναισθήματα της. Δείξτε με πράξεις και επιβεβαιώστε της πως θα είστε πάντα κοντά της σε οτιδήποτε χρειαστεί, αλλά συνοδεύεστε την και σε ένα πάρτι. Μέχρι την πόρτα βέβαια!

2. Φερθείτε ευγενικά

Είναι σημαντικό ως πατέρας αλλά και ως άντρας να φέρετε ευγενικά στη γυναίκα και στα παιδιά του. Η κόρη έχει ανάγκη από τους καλούς τρόπους του μπαμπά της, όχι επειδή είναι ευαίσθητη (αν και πολλές φορές είναι), αλλά γιατί αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος να της δείξει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη.

3. Χαρίστε της την ελευθερία

H κόρη σας χρειάζεται την ίδια ελευθερία για να μεγαλώσει και να ζήσει όπως και ένας γιός. Έχει την ανάγκη να ζήσει την περιπέτεια και να εξερευνήσει τον κόσμο. Δώστε της την ελευθερία να κάνει λάθη και να μάθει μέσα από αυτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ