Πώς να μην ανέβει η χοληστερόλη τις γιορτινές μέρες

Γράφει ο Γεράσιμος Κλαουδάτος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Οι ημέρες των Χριστουγεννιάτικων εορτών έφτασαν ξανά. Για πολλούς από εμάς, αυτό, πέρα από ξεκούραση, σημαίνει αυξημένη κατανάλωση φαγητού και λιγότερη φυσική δραστηριότητα, συνήθειες που αναπόφευκτα οδηγούν σε αύξηση του σωματικού μας βάρους, αλλά και απορρύθμιση των λιπιδαιμικών δεικτών, σε άτομα που πάσχουν από δυσλιπιδαιμίες.

Η διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης μας σε φυσιολογικά επίπεδα κατά την περίοδο των εορτών δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Αρκεί να προσέξουμε λίγο παραπάνω και να μείνουμε μακριά από υπερβολές!

Ας δούμε μικρές αλλαγές που θα μπορούσαμε να κάνουμε στα εορταστικά μας τραπέζια ώστε να αποτρέψουμε την άνοδο της χοληστερόλης…

Το δείπνο ξεκινά από τη σαλάτα: Οι εορταστικές σαλάτες τείνουν να είναι ιδιαίτερες και να μην περιέχουν μόνο λαχανικά. Καμία αντίρρηση! Ωστόσο, θα μπορούσατε να κάνετε την σαλάτα σας ιδιαίτερη και νόστιμη προσθέτοντας, για παράδειγμα, ρόδι, μανταρίνι, καρύδια, ανθότυρο, βρασμένο στήθος κοτόπουλου, λιαστές τομάτες, βαλσάμικο, μέλι ή άλλα παρόμοια υλικά, αποφεύγοντας τα σκληρά τυριά, τα αλλαντικά και άλλα λιπαρά dressings που περιέχουν υψηλές ποσότητες κορεσμένου λίπους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ