Επιδείνωση της κακοκαιρίας μετά το μεσημέρι – Δείτε που θα βρέξει

Επιδείνωση της κακοκαιρίας μετά το μεσημέρι – Δείτε που θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, και σημαντική επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βορειοδυτική Μακεδονία, από 5 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Ήπειρο, από 11 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ, οπότε σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ κατά τόπους σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς, ενισχυόμενοι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες και σημαντική επιδείνωση του καιρού το βράδυ με ισχυρές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Πηγή: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ