Τα σκουπίδια απειλούν τη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη

Τα σκουπίδια απειλούν τη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη

Ορατός είναι ο κίνδυνος να γιορτάσει η πόλης τη Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα με λόφους σκουπιδιών, λόγω της “συμφόρησης” των δύο κυψελών του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης.

Στη δεύτερη κυψέλη έχει μείνει ένας μικρός χώρος για εναπόθεση και τα απορριμματοφόρα όλου του νομού σχηματίζουν ουρές. Την κατάσταση δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο οι έντονες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, καθώς η βροχή παρασύρει τα σκουπίδια στους δρόμους και δημιουργεί μια άσχημη εικόνα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), Μιχάλη Γεράνη, υποστηρίζει πως ο κεντρικός Δήμος έχει περιέλθει σε αδιέξοδο αφού η είσοδος των τρακτόρων γίνεται στη σειρά, όπως με τα απορριμματοφόρα των άλλων Δήμων.”Πενήντα κοντέινερς είναι γεμάτα με σύνολο απορριμμάτων και 20 απορριμματοφόρα παραμένουν γεμάτα με κίνδυνο να καταστραφούν. Συμπεραίνεται ότι είμαστε σε άσχημη κατάσταση και ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν ληφθεί υπόψη ότι οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, η πόλη θα γίνει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Παππάς.

Ο αντιδήμαρχος ζητά παράλληλο ρεύμα εισόδου για τους τράκτορες, όπως επίσης να ισχύσει η ποσόστωση σε σχέση με τον όγκο των απορριμμάτων, συγκριτικά με τους άλλους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.”Σημειώνω, επιπλέον, ότι ο Δήμος μας είναι διατεθειμένος, για την άμβλυνση του προβλήματος, να μεταφέρει τα απορρίμματα του σε άλλους ΧΥΤΑ, αρμοδιότητας ΦΟΔΣΑ”, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ.Παππάς.

Εξάλλου, έκκληση στους κατοίκους να δείξουν κατανόηση, εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης, και να μην τοποθετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους τα οποία παρασύρονται από τα νερά των βροχών απευθύνει και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Πέτρο Σούλα, η υπηρεσία Καθαριότητας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να διατηρηθεί ο Δήμος καθαρός, πραγματοποιώντας – όπως αναφέρει -δρομολόγια επτά ημέρες την εβδομάδα. “Αισιοδοξούμε πως σύντομα θα εξομαλυνθεί η εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία της απόθεσης των απορριμάτων”, υπογραμμίζει ο δήμαρχος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ