Ελεύθεροι οι μετανάστες του Baris

Ελεύθεροι οι μετανάστες του Baris

Ελεύθεροι θα αφεθούν σήμερα οι εναπομείναντες μετανάστες, που εδώ και μία βδομάδα περίπου φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας. Μέχρι σήμερα το βράδυ, οι μετανάστες θα είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν, καθώς ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες, για να λάβουν τα απαραίτητα χαρτιά τους, ενώ νωρίτερα είχαν ελεγχθεί  και ιατρικά.

Από το πρωί, οι Σύροι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι, ενώ το μόνο που μένει για το τελικό βήμα προς μία καλύτερη ζωή είναι να πάρουν άσυλο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αθήνας, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

«Μέχρι και το απόγευμα, οι 205 περίπου μετανάστες που παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, θα έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Θα μπορούν πλέον να πάνε όπου εκείνοι θέλουν, για να ξεκινήσουν μία καλύτερη ζωή. Η δουλειά μας σήμερα τελειώνει κάπου εδώ με αυτό το θέμα, ενώ ελπίζουμε μία τέτοια κατάσταση να μην την ξαναζήσουμε σύντομα», δήλωσε στο cretapost, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν δηλώσει την επιθυμία να φύγουν εκτός Ελλάδος και να ταξιδέψουν προς Ιταλία και Σουηδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ανήκουν στη μεσαία τάξη και μπορούν να αντέξουν οικονομικά την έκδοση ενός εισιτηρίου για το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα 26 παιδιά χωρίς οικογένεια βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής ανηλίκων στην Αθήνα.

Στην Ελευσίνα το «Baris»

Στην Ελευσίνα, τελικά, θα μεταφερθεί το φορτηγό πλοίο «Baris», που βρίσκεται, αυτή την ώρα, αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας, το οποίο μετέφερε τους 595 μετανάστες.

Ήδη έχει εκδοθεί το βούλευμα για την απομάκρυνση του πλοίου, ενώ, σύμφωνα με τα όσα είπε στο cretapost o λιμενάρχης Ιεράπετρας, Γιάννης Παπαδάκης, αναμένεται να ρυμουλκηθεί από το μεσεγγυούχο στην Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν έχει κάποιο πρόβλημα, όπως διαπίστωσαν τα τοπικά κλιμάκια, μετά την επιθεώρηση που έκαναν.

Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ