H εκπαίδευση των κρατουμένων-Τι ισχύει σε Ευρώπη και Αμερική

H εκπαίδευση των κρατουμένων-Τι ισχύει σε Ευρώπη και Αμερική

Διαφορετικό μοντέλο στα θέματα εκπαίδευσης κρατουμένων ακολουθεί κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλες χορηγούν εκπαιδευτικές άδειες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αφού προηγουμένως οι κρατούμενοι έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους κι έχει γίνει εκτίμηση κινδύνου.

Τέτοιες πρακτικές ακολουθούν η Μάλτα, η Ρουμανία, η Λιθουανία. Άλλες παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης των κρατουμένων μέσα από τις φυλακές μέσω υπολογιστή, ακόμη και με ελεγχόμενη πρόσβαση στο ίντερνετ. Ηλεκτρονική εκπαίδευση ή δια αλληλογραφίας έχουν η Γερμανία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Νορβηγία, η περιφέρεια της Καταλωνίας.

Ένα από τα πιο πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης κρατουμένων υλοποιείται στη Σουηδία. Σε όλες τις φυλακές υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης με έναν ή περισσότερους διδάσκοντες, εξοπλισμένο μ΄ ένα χώρο υπολογιστών ενώ οι κρατούμενοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερους από 130 τομείς εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικό σκοπό, αλλά και πρόβλεψη επικοινωνίας με τους συγγενείς του έχει η παροχή ίντερνετ στη Νορβηγία. Ωστόσο η χρήση του διαδικτύου ελέγχεται από τους υπεύθυνους των φυλακών.

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):

Πηγή: Τα Νέα 

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Ραγκούσης: Ο Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας – Δεν έχει βάλει ορό

Παπαδημούλης: Παίζουν με τη ζωή του Ρωμανού για να κρύψουν το φιάσκο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ