«Πόλεμος» για τις δημοτικές… ελιές στην Πάτρα

«Πόλεμος» για τις δημοτικές… ελιές στην Πάτρα

Αναπάντεχα εμπόδια συνάντησε η θετική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων να αδειοδοτήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα για να μαζέψουν τις ελιές από εκτάσεις που του ανήκουν και παραμένουν αναξιοποίητες.

Αποροι, άνεργοι και πολύτεκνοι Πατρινοί που θα μπορούσαν να έχουν ένα μικρό εισόδημα από αυτήν τη δραστηριότητα προσήχθησαν πριν από λίγες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα, ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες ότι μάζευαν ελιές χωρίς άδεια!

Παρά το γεγονός ότι έδειξαν τις άδειες που είχε χορηγήσει ο δήμος, οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο μετά την παρέμβαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Η εξήγηση για την περιπέτεια των ανθρώπων που έσπευσαν να αξιοποιήσουν την πρωτοβουλία του δήμου είναι ότι αυτά τα ελαιόδεντρα δίνουν κάθε χρόνο έξτρα εισόδημα σε διαφόρους, που δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μαζεύουν ελιές από αυτές τις εκτάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Πάτρας Δημήτρης Πελεκούδας εξηγεί ότι εδώ και χρόνια οι καρποί των περίπου 1.500 ελαιόδεντρων συλλέγονται αυθαίρετα από όποιον προλάβει να… φτάσει πρώτος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο ακόμα και για δημόσιους λειτουργούς (εν προκειμένω αστυνομικούς) και ιερείς που μάζευαν τις ελιές είτε για δική τους χρήση είτε για εμπορική εκμετάλλευση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ