Αυτά είναι τα 14 πρόσωπα που παραπέμπονται σε δίκη για το Βατοπαίδι

Αυτά είναι τα 14 πρόσωπα που παραπέμπονται σε δίκη για το Βατοπαίδι

 

Της Άννας Κανδύλη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα οι 14 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ανταλλαγών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με το Ελληνικό Δημόσιο. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος ο οποίος είχε την άποψη ότι αυτό πάσχει λόγω αντιφάσεων, ελλείψεων και λογικών σφαλμάτων.

Της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Πελέκη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, βάση του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου, παραπέμπονται να δικαστούν, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της Υπηρεσίας  Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη καθώς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση είναι ηθική και φυσική αυτουργία  σε απιστία  και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιων εκτάσεων με άλλα ακίνητα – φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ