Γεμάτα με γυναικόπαιδα τα αμπάρια του “baris”

Γεμάτα με γυναικόπαιδα τα αμπάρια του “baris”

“Σαρώνουν” κυριολεκτικά τους λαθρομετανάστες του δουλεμπορικού “baris”, οι γιατροί που επιβιβάστηκαν σε αυτό, συνοδευόμενοι από άνδρες του λιμενικού, οι οποίοι νωρίτερα προχώρησαν σε συλλήψεις.

Στο πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν οι γιατροί του λιμενικού με ειδικό πλοιάριο που τους μετέφερε εκεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αμπάρια του πλοίου ήταν γεμάτα με ανθρώπους- σε ποσοστό 30% γυνακόπαιδα, ενώ αναμένεται να γίνει εμβολιασμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Περίπου 15 γιατροί παίρνουν μέρος στην εξέταση, ενώ συμμετέχουν και Αραβόφωνοι συνάδελφοί τους. Μέχρι στιγμής, έχουν εξεταστεί περίπου 100 άτομα, δεν βρέθηκε κανένας εμπύρετος, ενώ μόνον ένα μωρό εντοπίστηκε με πυρετό 38,5.

Αρχικά, με βάση το σχεδιασμό, θα γίνει ο έλεγχος με τα θερμόμετρα, θα ακολουθήσει νέος έλεγχος και μετά θα γίνει η μεταφορά τους στην ξηρά. Εκεί, τα παιδιά σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν, όσοι χωρέσουν, στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας και από εκεί και πέρα θα ληφθεί μέριμνα για τους υπόλοιπους.

Σημειώνεται ότι το πλοίο δεν βρίσκεται στο λιμάνι της περιοχής, αλλά έξω απ’ αυτό.

Αρχικά, στο πλοίο ανέβηκαν οι άνδρες του λιμενικού που προχώρησαν σε συλλήψεις, ενώ κατέβασαν τους συλληφθέντες άμεσα από το πλοίο.

Για τους 700 μετανάστες (Σύριοι, Κούρδοι,  Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί) έχουν τεθεί σε “συναγερμό” όλα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού Λασιθίου (Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Νεάπολης), ενώ ήδη έχουν ετοιμαστεί περίπου 110 κλίνες.

Το “παρών” δίνουν ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ,. Κ. Ευσταθίου.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Στην Ιεράπετρα ρυμουλκείται το πλοίο με τους 700 μετανάστες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ