ΒΙΝΤΕΟ-Αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα

ΒΙΝΤΕΟ-Αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα

Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, τα τζάκια στα Ιωάννινα «πήραν φωτιά» με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στην πόλη.

Το “κάθε πέρυσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα” είναι αμφίβολο αν θα ισχύσει για το θέμα της αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα, καθώς και πέρυσι η πόλη ήταν πνιγμένη στην αιθαλομίχλη, αλλά και φέτος, από τα τέλη του Νοέμβρη, “θάμπωσε” η ατμόσφαιρα και η μυρωδιά του καπνού έκανε την εμφάνισή της ,οπότε είναι αμφίβολο αν τα πράγματα θα είναι καλύτερα φέτος.

Όπως αναφέρει το epirus-tv-news, με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να έχει “κολλήσει” σε γραφειοκρατικά γρανάζια, αρκετοί είναι οι Γιαννιώτες που, αν διαθέτουν τζάκι, στρέφονται και φέτος σε αυτή τη μορφή θέρμανσης. Η μείωση της τιμής του πετρελαίου  δεν φαίνεται να έχει δελεάσει και πολλούς, ώστε να εγκαταλείψουν τους τρόπους που ζεστάθηκαν τον περσινό χειμώνα.

Τα πλάνα που φαίνονται στο βίντεο είναι από διάφορα σημεία, τόσο από το κέντρο της πόλης, αλλά και λίγο πιο έξω από αυτό, όπου εντοπίστηκαν και οι πιο πολλές καμινάδες να καπνίζουν με το αποτέλεσμα να γίνεται ορατό.

Να σημειωθεί πως από την Παρασκευή, όποτε και έπεσε αισθητά η θερμοκρασία, ακόμη και αυτοί που δεν είχαν ανάψει τζάκι, το έκαναν.

Οι υπόλοιποι που δεν διαθέτουν, εισπράττουν το αποτέλεσμα, αρκεί να κάνουν μία βόλτα στην πόλη όπου και θα αντιληφθούν αμέσως την μυρωδιά του καμένου ξύλου που δεν έχει αγγίξει  βέβαια τα επιτρεπτά όρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει αρχίσει να ενοχλεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ