Xωρίς πόσιμο νερό η Κίμωλος

Xωρίς πόσιμο νερό η Κίμωλος

 

Κατεπείγουσα επιστολή απευθείας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Δήμος Κιμώλου με αφορμή την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί που είναι χωρίς πόσιμο νερό.

«Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της Κιμώλου βιώνουμε μία τραγική κατάσταση, διότι εδώ και τρεις ημέρες στερούμαστε το πόσιμο νερό. Οι δεξαμενές έχουν αδειάσει πλήρως και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τον εφοδιασμό μας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και από την εταιρεία μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία» τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Κιμώλου, Κωνσταντίνος Βεντούρης προσθέτοντας:

«Η τραγική κατάσταση η οποία μας πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω, δείχνει ότι θα συνεχισθεί, καθώς δεν διαφαίνεται κάποια προοπτική επίλυσης του προβλήματος από τους αρμόδιους.

Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης είναι οι κάτοικοι της Κιμώλου να στερούνται το πολύτιμο και αναγκαίο αγαθό του πόσιμου νερού με συνεπακόλουθο να μην τηρούνται πια ούτε οι βασικές συνθήκες υγιεινής σε μια εποχή που:

– Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 125225/203 απόφαση της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 17/11/2014, το νησί μας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. (πλημμυρόπληκτο)

– Είναι η περίοδος του ελαιομαζέματος και οι καταπονημένοι Κιμωλιάτες επιστρέφοντας στις οικίες τους δεν έχουν την δυνατότητα μιας στοιχειώδους καθαριότητας.

– Πλησιάζει η 21η Νοεμβρίου 2014 η τοπική εορτή των «Εισοδίων της Θεοτόκου» και δυστυχώς αδυνατούμε να προσφέρουμε τις βασικές παροχές στους επισκέπτες – προσκυνητές.

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματός μας με δικές σας ενέργειες.»

 

Πηγή:mileikanea.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ