ΒΙΝΤΕΟ-O Καργάκος για την Αμφίπολη: Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο

ΒΙΝΤΕΟ-O Καργάκος για την Αμφίπολη: Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο

Την εκτίμηση ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Μακεδονία εξέφρασε ο ιστορικός συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, ενώ, παράλληλα, διαφώνησε με τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζονται τέτοιες ανακαλύψεις στην Ελλάδα, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Κλούνεϊ.

Με αφορμή τον εντοπισμό του σκελετού του νεκρού της Αμφίπολης, ο κ. Καργάκος επισήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό Star: «Εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζω ότι, εφόσον ο τάφος του Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο και, ειδικά, στην Αλεξάνδρεια, πρέπει να αναζητηθεί στη Μακεδονία. Τα τελευταία χρόνια, είχα εντοπίσει το ενδιαφέρον μου στην περιοχή της Αμφιπόλεως και στο τελευταίο βιβλίο μου είχα γράψει ότι πιθανόν ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Ο λόφος Καστά είναι γεμάτος από κρυμμένους θησαυρούς».

Παράλληλα, ο ιστορικός συγγραφέας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η χώρα τέτοιου είδους ανακαλύψεις. «Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο στον τόπο αυτό. Και ειλικρινά σας λέω ότι τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί σκελετός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι και αυτόν θα τον θεατροποιήσουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ώστε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα ορισμένα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καργάκος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κ. Κλούνεϊ, λέγοντας ότι απαξίωσε να ανέβει στην Ακρόπολη, «γιατί λέει ότι δεν είχε τα κατάλληλα υποδήματα».

Δείτε το βίντεο από το Star:

Διαβάστε επίσης:

Σταθμός διοδίων και στην Αμφίπολη;

Αμφίπολη-Έρευνα για νέους τάφους στον περίβολο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ