O καιρός σήμερα-Πού θα βρέξει

O καιρός σήμερα-Πού θα βρέξει

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούςστη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στηνΚεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στηΝότια Ελλάδα, από 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση το Βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουνστη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Πηγή: meteo.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ