Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην Κρήτη

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην Κρήτη

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες βρίσκονται στο πλευρό του Αλί Ακμπάρ, μετανάστη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος, πριν από λίγες ημέρες, είδε το μαγαζί του, ένα μικρό μπακάλικο, να γίνεται στάχτη. Σε αυτό το μαγαζάκι είχε επενδύσει τις οικονομίες μίας ζωής, ακόμα και ένα δάνειο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο είχε πάρει από την πατρίδα του.

Ο Αλί και η οικογένειά του σήμερα βρίσκονται στο δρόμο. Η μόνη του…περιουσία είναι τα ρούχα που φοράει. Φιλοξενείται σε σπίτια συμπατριωτών του και άλλων μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να του συμπαρασταθούν.

Τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου αντίκρισε την περιουσία του στο έλεος καταστροφικής φωτιάς, που ήταν έργο εμπρηστών.

Δύο ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά στο μπακάλικο, μία ομάδα νέων ανθρώπων αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης του Αλί. Στόχος είναι να φτιαχτεί το μαγαζί από τις στάχτες του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα γίνεται με τη δημιουργία ιστοσελίδας στο facebook, στην οποία καλούνται όλοι να «βοηθήσουν να σωθεί το μαγαζάκι». Εκατοντάδες Ηρακλειώτες στηρίζουν την κίνηση αυτή και προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να συμβάλει στην «αναγέννηση» του κατεστραμμένου μπακάλικου. Εθελοντές Έλληνες και μετανάστες αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το μπακάλικο από τα αποκαΐδια και τις στάχτες, ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναλειτουργίας του.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας αναψυκτικών που προσφέρθηκε να αντικαταστήσει τα ψυγεία, ενώ υπάρχουν και προσφορές, για να αντικατασταθούν οι πόρτες και τα παράθυρα.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ