Στο εδώλιο ο Τομπούλογλου για την “μίζα”

Στο εδώλιο ο Τομπούλογλου για την “μίζα” 

της Άννας Κανδύλη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, να παίρνει φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ.

Μαζί του, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ’ αριθμ. 1940/2014) θα δικαστούν οι γιατροί Στέφανος Μιχαλάκος και Χρήστος Τριανταφύλλου που φέρονται ως συνεργοί του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσα από βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ο Χάρης Τομπούλογλου εμφανίζεται να παίρνει φάκελο με 25.000 ευρώ από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», χρήματα που ήταν προσημειωμένα.

Αμέσως μετά τη βιντεοσκόπηση, από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο Τομπούλογλου συνελήφθη ενώ η ΝΔ τον διέγραψε από τα μητρώα της για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Τότε έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα. Όπως είχε υποστηρίξει προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, διατηρούνται και οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κ. Ρέα Κατσιβέλη, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Άρειος Πάγος: Νόμιμη η βιντεοσκόπηση του Τουμπούλογλου

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τους Λιάπη – Τομπούλογλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ