Νεκροί δύο ψαράδες στον Αγ.Δημήτριο

Νεκροί δύο ψαράδες στον Αγ.Δημήτριο

Τραγικός ήταν ο επίλογος μιας ψαριάς ρουτίνας στον Παγασητικό, για δύο ψαράδες από την Εύβοια, που βρήκαν τον θάνατο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το βράδυ της Κυριακής και ενώ ετοιμάζονταν να ρίξουν δίχτυα από τη βάρκα τους, μήκους 4,5 μέτρων.

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου και εθελοντικών ομάδων, οι δύο άνδρες ηλικίας 55 και 58 χρονών, βρέθηκαν πνιγμένοι και σήμερα οι σοροί τους αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 7 χθες το απόγευμα, όταν κάτοικος του Αγ. Δημητρίου Αχιλλείου, ειδοποίησε το 100, ότι ενώ πριν λίγη ώρα άκουγε τις φωνές δύο ψαράδων, πλέον υπήρχε σιγή και ίσως να συνέβαινε κάτι κακό.

Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, με αποτέλεσμα να σημάνει μεγάλη κινητοποίηση, τόσο των Λιμενικών, όσο και παραπλεόντων αλιευτικών σκαφών, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Λέσχης Βατραχανθρώπων.

Λίγη ώρα αργότερα στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονταν πέντε σκάφη ιδιωτών και του Λιμενικού, ενώ έρευνες από ξηράς έκανε το περιπολικό του Λιμενικού Σταθμού Αμαλιάπολης.

Στις 20.30 βρέθηκε σε απόσταση 30 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 3 μέτρων, η πλαστική βάρκα «Ελπίδα», που είχε ακόμη τα δίχτυα επάνω, που σημαίνει ότι οι άτυχοι ψαράδες δεν πρόλαβαν να τα ρίξουν στη θάλασσα.

Κοντά στη βάρκα, βρέθηκε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας ο 55χρονος ιδιοκτήτης της, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός και έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, που πιθανόν προκλήθηκε όταν έπεσε από το μικρό πλαστικό σκάφος. Τη σορό του άτυχου ψαρά βρήκε αλιευτικό σκάφος, στο οποίος βρισκόταν λιμενικός.

Επειδή ο κάτοικος που ειδοποίησε το 100 άκουσε και δεύτερη φωνή, οι έρευνες συνεχίστηκαν, και τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε και η δεύτερη σορός του 58χρονου ψαρά, σε απόσταση 100 μ. από την ακτή. Η δεύτερη σορός εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαινε εθελοντής βατραχάνθρωπος.

Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι πιθανόν, την ώρα που οι δύο ψαράδες (που είχαν ξεκινήσει από τους Ωρεούς Εύβοιας για ψάρεμα στον Παγασητικό) ετοιμάζονταν να ρίξουν τα δίχτυα, πιθανόν η βάρκα μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα ο ένας ψαράς να πέσει στη θάλασσα. Στην συνέχεια έπεσε ο δεύτερος για να τον σώσει, αλλά φορώντας γαλότσες, αδιάβροχα και πιθανόν χοντρά ρούχα, δεν κατάφεραν να ανέβουν ποτέ στη βάρκα τους.

Οι σοροί των δύο άτυχων ψαράδων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας έγινε γνωστό ότι είναι κλειστή, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει και η ανέλκυση της βάρκας των δύο άτυχων φίλων.

 

Πηγή: magnesianews.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Θαλάσσιο λιοντάρι ανέβηκε σε βάρκα

ΒΙΝΤΕΟ-Tο σημείο του ναυαγίου στο Βόσπορο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ