Πρόταση γάμου στον Μαραθώνιο

Πρόταση γάμου στον Μαραθώνιο

Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν έλειψαν από τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Λίγο μετά τις 14.00, και ενώ οι δρομείς συνέχιζαν να τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο κατά εκατοντάδες, μια πρόταση γάμου ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Ο Ολλανδός Hendrik Westerbroek – που έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Αθήνα- πήρε το μικρόφωνο -αφού είχε ζητήσει ειδική άδεια από τους διοργανωτές- και έκανε πρόταση γάμου στη Θεσσαλονικιά αγαπημένη του, Βασιλική Χατζηκαμάρη.

Τα χειροκροτήματα για τον θαρραλέο Ολλανδό που δεν δίστασε να ζητήσει την αγαπημένη του σε γάμο μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνο με το οποίο υποδέχτηκε τον νικητή του Μαραθωνίου.

Ο Ηendrik είχε μαζί του το δαχτυλίδι και ο ΣΕΓΑΣ είχε φροντίσει για μια όμορφη ανθοδέσμη που προσέφερε στο ζευγάρι μαζί με τις ευχές του.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, o Hendrik και η Βασιλική γνωρίστηκαν πριν από ενάμισι χρόνο στο  Κόσοβο όπου εργάζονταν και οι δυο σε διαφορετικούς οργανισμούς της ειρηνευτικής δύναμης. Ερωτεύτηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν να ταξιδεύουν, πότε η Βασιλική στην Ολλανδία και πότε ο Hendrik στην Ελλάδα. Αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωριστά και η Βασιλική σκεφτόταν να μετακομίσει στην Ολλανδία, όταν ήρθε η ξαφνική πρόταση γάμου.

«Δεν το περίμενα» ανέφερε η ίδια, ενώ δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. «Πίστευα ότι θα είχε ετοιμάσει ένα πανό που να γράφει ότι μ΄ αγαπάει. Άλλωστε κι εγώ είχα ετοιμάσει ένα ανάλογο. Δεν φανταζόμουνα κάτι τέτοιο».

Χαρούμενος που η αγαπημένη του ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του, ο Hedrik παρηγορήθηκε που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή και σταμάτησε στο 21ο χλμ., λόγω τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

«Αγαπώ την Ελλάδα κι ελπίζω ο γάμος να γίνει στην Ελλάδα», δήλωσε στη συνέχεια ο ίδιος. «Την ερωτεύτηκα επειδή είναι όμορφη, έξυπνη και επειδή είναι ο έρωτας της ζωής μου», συνέχισε, ενώ εκείνη δήλωσε ότι θα τον παντρευτεί επειδή «είναι ο πιο υπέροχος άνδρας που έχω γνωρίσει».

Και αφού δέχτηκαν τις ευχές του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και πολλών εκ των εργαζομένων και των εθελοντών, αποχώρησαν από το Καλλιμάρμαρο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ