ΒΙΝΤΕΟ-Σταθμοί μέτρησης της αιθαλομίχλης σε Μακεδονία και Θράκη

ΒΙΝΤΕΟ-Σταθμοί μέτρησης της αιθαλομίχλης σε Μακεδονία και Θράκη

Στην προμήθεια κι εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της αιθαλομίχλης, στις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων, πλην της Καβάλας όπου υφίσταται ήδη ανάλογη υποδομή, προχωρά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο ΠΕΚΑ. Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών της χώρας, εξετάστηκε σχέδιο δράσης με τις ενέργειες των φορέων  για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Όπως αναφέρει το inkomotini.gr , σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Ζ. Ζάχαρη έχει εκπονηθεί η απαιτούμενη μελέτη από υπηρεσιακά στελέχη της ΠΑΜΘ, για την προμήθεια του εξοπλισμού που προορίζεται για την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα. Η κ. Ζάχαρη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με την ενεργοποίηση των σταθμών, θα γίνονται οι μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που προβλέπονται από το σχέδιο δράσης. Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Το κόστος της τεχνικής προμήθειας ανέρχεται σε 186.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως εκ μέρους του Υπουργείου υπήρξε καθυστέρηση στη διαχείριση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ