ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη κοκαΐνης

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη κοκαΐνης

 

Επιδίωκαν να δημιουργήσουν «πύλη» εισόδου, μέσω της Ελλάδας, για τη διακίνηση κοκαΐνης προς την υπόλοιπη Ευρώπη τα μέλη του διεθνούς καρτέλ που συνελήφθησαν χθες στη Βούλα.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν εμπορικά πλοία και μέσω των κοντέινερ που κυρίως μετέφεραν φρούτα περνούσαν την κοκαΐνη στην Ευρώπη. Τα μέλη της οργάνωσης για να πετύχουν το στόχο τους, είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης.

Εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας 35χρονος Μεξικανός, ο οποίος είχε ως πρωτοπαλίκαρο του τον 25χρονο ομοεθνή συλληφθέντα, ενώ ένας 36χρονος υπήκοος Η.Π.Α. (γεννημένος στο Λίβανο) αναλάμβανε τους χρηματικούς διακανονισμούς των αγοραπωλησιών της κοκαΐνης, την ανεύρεση τελικών αγοραστών των ναρκωτικών και την νομιμοποίηση των εγκληματικών εσόδων

Στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί πάνω από 233 κιλά κοκαΐνης, δύο καραμπίνες και μονόκαννο όπλο, 44 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm και 125 κυνηγετικά φυσίγγια, μεταλλική μαχαίρα τύπου «ματσέτα», εννέα κινητά τηλέφωνα, 3.960 ευρώ, 1.643 δολάρια Η.Π.Α. και 5.920 πέσος Μεξικού.

 

Διαβάστε επίσης.

Έτσι έφτασαν τα 230 κιλά κοκαΐνης στην Ελλάδα

Ποινική δίωξη στους “βαρόνους” της κοκαΐνης στη Βούλα

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ