Πρόεδρος ΟΛΜΕ για καταλήψεις: Άσκηση για να γίνουν οι μαθητές καλοί πολίτες

Πρόεδρος ΟΛΜΕ για καταλήψεις: Άσκηση για να γίνουν οι μαθητές καλοί πολίτες

«Δεν λύνουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Είναι λάθος ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που διαμαρτύρονται τα παιδιά, διότι δημιουργεί εντάσεις και δεν λύνει τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία υποστηρίζεται η συγκεκριμένη κινητοποίηση των μαθητών, είπε ότι δεν θα πάρει θέση.

«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω “παιδιά, κάντε καταλήψεις”, ούτε “παιδιά, μην κάνετε”. Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Βούλτεψη: Να βγάλουμε τα λουκέτα από τα μυαλά μας…

Λοβέρδος: Θα εφαρμοστεί το Νέο Λύκειο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ