Έτσι έφτασαν τα 230 κιλά κοκαΐνης στην Ελλάδα

Έτσι έφτασαν τα 230 κιλά κοκαΐνης στην Ελλάδα

 

Του Μαρίνου Αλειφέρη

Το νούμερο δύο μεγάλου καρτέλ κοκαΐνης του Μεξικού βρίσκεται στα χεριά της ΕΛ.ΑΣ. και είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες μετά τον εντοπισμό των 230 κιλών καθαρής κοκαΐνης σε πολυτελή βίλα στην περιοχή της Βούλας. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί ένας 50χρονος από την Καλαμάτα, ένας 25χρονος Μεξικανός και ένας Κολομβιανός ηλικίας 60 ετών. 

 

Πως μεταφέρθηκε η κοκαΐνη στην Ελλάδα

   

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν έφθασε η πληροφορία ότι  καρτέλ κοκαΐνης από το Μέξικο έχει συστήσει μια εικονική εταιρεία για εισαγωγή νωπών φρούτων από τη Λατινική Αμερική. 

Πριν από 15 ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε ένα κοντέινερ από τον Παναμά το οποίο μετέφερε ανανάδες και τα 230 κιλά της κοκαΐνης. Αρχικά το κοντέινερ μεταφέρθηκε σε αποθήκη του Ασπροπύργου και από  εκεί τα μελή του καρτέλ την πήγαν στη βίλα της Βούλας.

 

Πότε έφτασε στην Ελλάδα ο «βαρόνος» της κοκαΐνης

 

Μετά από λίγες ημέρες έφτασε στην Ελλάδα με πτήση μέσω Φρανκφούρτης ο 25χρονος Μεξικανός, ο οποίος νοίκιασε τη βίλα δίνοντας προκαταβολή 2000 ευρώ.

Χθες ήταν το ραντεβού όπου ο Μεξικανός σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. θα έδινε το εμπόρευμα στους άλλους δυο συλληφθέντες. Πληροφορίες όμως από το ΣΔΟΕ αναφέρουν πως όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη του ίδιου καρτέλ και αγοραστής της τεράστιας ποσότητας της κοκαΐνης είναι ένας Λιβανέζος. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα στοιχειά του άντρα και αναζητούν εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί με τα στοιχειά του στην Ελλάδα.

 

Που θα προωθούσαν την κοκαΐνη

Συμφώνα με πληροφορίες του enikos.gr τα 80 κιλά καθαρής κοκαΐνης θα προωθούνταν στην ελληνική αγορά ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα μεταφερόταν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

 

Διαβάστε επίσης.

ΦΩΤΟ-Το σπίτι των βαρόνων της κοκαΐνης στη Βούλα

Ποινική δίωξη στους “βαρόνους” της κοκαΐνης στη Βούλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ