«Κύμα» καταλήψεων στην Ηλεία

«Κύμα» καταλήψεων στην Ηλεία

«Λουκέτο» έβαλαν τη Δευτέρα το πρωί στην Ηλεία 23 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων.

Αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια όλη της χώρας, που κάθε χρόνο γίνονται «πειραματόζωα» στις συνεχείς εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τώρα γίνονται «θύματα» της Τράπεζας Θεμάτων.

Οι μαθητές, θέλοντας να εκφράσουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο Νέο Λύκειο και στην Τράπεζα Θεμάτων, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις ελλείψεις καθηγητών, σε βασικές ειδικότητες, προχώρησαν σε καταλήψεις στα σχολεία τους. Τα παιδιά – όπως επεσήμαναν σε δηλώσεις τους – γνωρίζουν ότι δεν είναι εφικτό να αλλάξει το σύστημα, ζητούν όμως, να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές.

Έτσι, στην Ηλεία, υπό κατάληψη ήταν χθες το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, τα Γυμνάσια Βαρθολομιού, Γαστούνης, Βουνάργου, Καράτουλα και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, το 1ο ,2ο, 3ο και 4ο Λύκειο Πύργου, το 1ο και 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, τα Λύκεια Ανδραβίδας, Βαρθολομιού, Γαστούνης, Καράτουλα και Πελοπίου, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και το ΕΠΑΛ Λεχαινών.

Πηγή: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ