Διχασμένοι οι έμποροι στα Χανιά

Διχασμένοι οι έμποροι στα Χανιά

 

Δύο όψεις παρουσιάζει σήμερα η αγορά των Χανίων. Ανοικτά καταστήματα κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κλειστά σε άλλα σημεία και συνοικίες, συνθέτουν το σκηνικό της εμπορικής κίνησης.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων που άνοιξαν από τις 11 το πρωί βρίσκεται στις οδούς Τζανακάκη, Σκαλίδη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, στους πεζόδρομους γύρω από τη δημοτική αγορά καθώς και στην οδό Χάληδων που οδηγεί στο ενετικό λιμάνι.

Εξαίρεση για τους κεντρικούς δρόμους αποτελεί η οδός Κυδωνίας όπου η τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ κάποια άνοιξαν και στην οδό Αποκορώνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κλειστά ήταν σχεδόν στο σύνολό τους και καταστήματα που υπάρχουν στα στενά κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων με ανακοίνωσή του είχε ενημερώσει τους εμπόρους της πόλης ότι αν επιθυμούν μπορούν να έχουν σήμερα ανοικτές τις επιχειρήσεις τους επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι από την εμπειρία των ανοικτών καταστημάτων άλλες Κυριακές του χρόνου ο τζίρος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των εμπόρων.

«Οι συνάδελφοι έμποροι είναι ελεύθεροι να πράξουν όπως επιθυμούν», τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τάκης Ζερβουδάκης.

Από χθες στα Χανιά άρχισε και το εκπτωτικό δεκαήμερο των εμπορικών καταστημάτων με το ποσοστό έκπτωσης στις νέες παραλαβές να κυμαίνεται από 10- 20%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ