Λεηλατούν το Τατόι της εγκατάλειψης

Λεηλατούν το Τατόι της εγκατάλειψης

 

Ελλιπής φύλαξη, ανύπαρκτες υποδομές και πλήθος επισκεπτών συνθέτουν ένα ιδιόμορφο και καταστροφικό φόντο για το άλλοτε περικλεές κτήμα των 42.000 στρεμμάτων.

Ανοιχτό πλέον στο κοινό το Κτήμα Τατοΐου, υποδέχεται περισσότερους από 3.000 επισκέπτες, τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις υπόλοιπες αργίες. Όμως η κοσμοσυρροή σε ένα κτήμα χωρίς υποδομές και με ελλιπή φύλαξη προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Παρά τις προσπάθειες των υπάλληλων του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, των δασικών και αστυνομικών υπαλλήλων, των Φίλων Κτήματος Τατοΐου και μιας ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας από το Κρυονέρι, το κτήμα οδηγείται στην εξαθλίωση και στην καταστροφή.

 

Λεηλασίες και αδιαφορία

Τα διατηρητέα κτίρια του Τατοΐου λεηλατούνται, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς απειλεί ανά πάσα στιγμή το πλούσιο δασικό οικοσύστημα. Οι επισκέπτες ανάβουν φωτιές για μπάρμπεκιου, ενώ απαγορεύεται, και φεύγοντας αφήνουν πίσω τους ίχνη της παρουσίας τους: σωρούς από σκουπίδια.

Οι λεηλασίες στα ακίνητα έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Πριν από λίγο καιρό εκλάπησαν από το κτίριο του προσωπικού τουλάχιστον τρία περίτεχνα σώματα καλοριφέρ από χυτοσίδερο με σκαλιστά ανθέμια στο πλάι.

Επίσης ένα-ένα «εξαφανίζονται» τα μαρμάρινα κολονάκια της πισίνας του ανακτόρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ