Η τύχη του Σήφη κρίνεται στα… δικαστήρια

Η τύχη του Σήφη κρίνεται στα… δικαστήρια

 

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την τύχη του Σήφη στην Κρήτη, καθώς σήμερα εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εννέα Ρεθυμνιώτες που διεκδικούν την παραμονή του κροκόδειλου στο φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Όπως υποστηρίζουν, ο Σήφης έχει εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον ενώ αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης και δίνει “χείρα βοηθείας” στην επιβίωση των επιχειρήσεων στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr.

Την κίνηση των εννέα εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο Μάρκος Ιερωνυμάκης, ο άνδρας που σε νυχτερινή επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου με κόρνες και μουσική “ειδοποίησε” τον Σήφη για την παγίδα. Ο ίδιος υποστήριξε το σκεπτικό των ασφαλιστικών μέτρων και ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία αιχμαλωσίας του ερπετού.

Ο κ. Ιερωνυμάκης, υποστήριξε ότι το Φράγμα ποταμών είναι πια το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι Ρεθυμνιώτες μπορούν να του δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να παραμείνει εκεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ