• ΕΣΕΕ: Στάσιμη η κατάσταση με τα “λουκέτα”

  2:40 μμ, Παρασκευή 31 Οκτ 2014 2:40 μμ, Παρασκευή 31 Οκτ 2014

  ΕΣΕΕ: Στάσιμη η κατάσταση με τα “λουκέτα”

  Με εντάσεις και διαφωνίες ξεκινά αύριο 1η Νοεμβρίου 2014 το δεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων την ώρα που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) τα «λουκέτα» συνεχίζονται.

  Εν μέσω αντιπαραθέσεων για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ενόψει και της απεργίας των ιδιωτικών υπαλλήλων της Κυριακή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

  Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απαντώντας προς τους προέδρους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το θέμα των Κυριακών υπογραμμίζει: «...Με μεγάλη μου έκπληξη έγινα δέκτης των δικαστικών παρεμβάσεών σας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ άλλων, ως προς το ζήτημα των Κυριακών. Η έκπληξη γίνεται πλέον θλίψη όταν αναλογίζομαι πού οδηγούμαστε ως κοινωνικοί εταίροι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η κοινωνία μάς θέλει ενωμένους και όχι να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

  Δυστυχώς, επιδεικνύετε μια ασυγχώρητη στάση σε ένα θέμα που γνωρίζετε πολύ καλά ότι απασχολεί τον ελληνικό εμπορικό κόσμο στον ύψιστο βαθμό. Θεωρώ αδιανόητο το ότι κινηθήκατε ενάντια σε άλλους δύο κοινωνικούς εταίρους, χωρίς προηγουμένως να μας έχετε εκθέσει τις αντιρρήσεις σας σε κάποια διμερή συνάντηση».

  Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ακόμη ότι η ΕΣΕΕ δεν φοβάται τον διάλογο, «αλλά ούτε και τους στυγνούς εκβιασμούς των πολιτειακών παραγόντων, πόσο μάλλον τις απέλπιδες ενέργειες υπουργικών κύκλων που δυστυχώς εξυπηρετείτε» και συνεχίζει: «Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν απαράδεκτες παρεμβάσεις σε θέματα που επηρεάζουν το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων και σε αυτό αναμένουμε σεβασμό από τους υπόλοιπους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, αγνοώντας βεβαίως τον μη αναγνωρισμένο σύνδεσμο ΣΕΛΠΕ, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιβιώσει για να εξυπηρετήσει τους λίγους πελάτες του θέλει να γίνει η ουρά των μεγάλων οργανώσεων».

  Ο κ. Κορκίδης κάλεσε τις δύο οργανώσεις να αποσύρουν τις δικαστικές παρεμβάσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ πολλές φορές έχει επισημάνει ότι αν τίθεται θέμα ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, σε όλη τη χώρα όλο τον χρόνο, αυτό θα πρέπει να ισχύσει και σε άλλες κατηγορίες καταστημάτων, όπως για τις τράπεζες.

  Διαβάστε επίσης

  Κλιμακώνεται η μάχη της Κυριακής

  ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Κυριακή

  ΒΙΝΤΕΟ-Εκατοντάδες λουκέτα στη Σαλαμίνα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα