Αθώος ο φραουλοπαραγωγός της Μανωλάδας

Αθώος ο φραουλοπαραγωγός της Μανωλάδας

 

Της Άννας Κανδύλη 

 

Αθώος και με τη βούλα του Αρείου Πάγου είναι πλέον ο φραουλοπαραγωγός που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο επιστάτης του. 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης έκρινε πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, που είχε αθωώσει τους δύο κατηγορουμένους. 

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η απόφαση έχει πλήρη, εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ υπήρξε και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο είχε κρίνει ενόχους δύο άλλους κατηγορούμενους, για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών τον έναν και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών τον δεύτερο επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στον καθένα. 

Μετά την απόφαση του Εφετείου στα τέλη του περασμένου Ιουλίου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στην υπόθεση, ζητώντας από το ΜΟΔ Πατρών να διαβιβάσει αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχουν λόγοι να ασκηθεί αναίρεση. Παράλληλα, αναίρεση άσκησαν και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Μετά την απόφαση του κ. Παρασκευαΐδη, οι αθωωθέντες δεν θα παραπεμφθούν και πάλι σε νέα δίκη, ενώ οι καταδικασθέντες, λόγω της αναίρεσης που έχουν ασκήσει, θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ