Διαμαρτυρία αστυνομικών για τις “αστυνομοκρατούμενες” παρελάσεις

Διαμαρτυρία αστυνομικών για τις “αστυνομοκρατούμενες” παρελάσεις

Την αντίθεση και την αγανάκτηση τους σχετικά με τις “αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις” εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονικής.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα είναι περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, ότι μετακινήθηκαν διμοιρίες από την Αθήνα και ότι το κόστος που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης για όλες αυτές τις δυνάμεις και τη μετακίνησή τους θα είναι τεράστιο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας, ως εκπρόσωπος όλων σχεδόν των Αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένη να δηλώσει ΔΗΜΟΣΙΑ την έντονη ΑΝΤΙΘΕΣΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ της για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι Αστυνομικοί ως μέτρα τάξης στις δύο καθιερωμένες Παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ΗΣ Οκτωβρίου 2014 στην πόλη μας.

Σήμερα, 27 Οκτωβρίου, στη μαθητική Παρέλαση, αλλά και όπως γνωρίζουμε περισσότερο αύριο την 28 Οκτωβρίου, στην επίσημη, δυστυχώς, έχει ξεπεράσει κάθε υπηρεσιακό «μέτρο» και «ισορροπία» σε ποσοτικό επίπεδο η χρησιμοποίηση τεράστιου αριθμού Αστυνομικών, η χρήση κιγκλιδωμάτων, ο αποκλεισμός δημοσίων χώρων από κάγκελα, υπηρεσιακά λεωφορεία και Αστυνομικούς για τους πολίτες και γενικά τα αστυνομικά μέτρα χαρακτηρίζονται από όλη την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης ως ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ. Αυτές οι άστοχες ενέργειες, πρέπει να ομολογήσουμε και να καταγγείλουμε, μας φέρνουν απέναντι στους πολίτες και προκαλούν έντονα αρνητικά σχόλια για τον ρόλο της Αστυνομίας και οδηγούν σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους Αστυνομικούς και , σε τελική ανάλυση, δημιουργούν σε ολόκληρη την κοινωνία αρνητική εικόνα για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως συνδικαλιστική οργάνωση οφείλουμε να καταγγέλλουμε ότι:

-Τεράστιος αριθμός Αστυνομικών χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των Παρελάσεων. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι προφανώς περισσότεροι θα είναι αύριο 28 Οκτωβρίου οι Αστυνομικοί από τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν την Παρέλαση.

-Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των διμοιριών ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, αφού για τη διενέργεια της αυριανής Παρέλασης μετακινήθηκαν και διμοιρίες από την Αθήνα και από άλλους νομούς της χώρας. Παρέλαση με διμοιρίες δεν συνδυάζονται στα μάτια κανενός ανθρώπου.

-Το οικονομικό κόστος από τη χρησιμοποίηση όλων αυτών των δυνάμεων και των μετακινήσεων ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ας μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι πόσο είναι αυτό το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

-Όπως γνωρίζουμε για την Παρέλαση της 28ΗΣ Οκτωβρίου, παρότι έχει ώρα έναρξης 11:00 πμ, οι εκατοντάδες Αστυνομικοί θα αναλάβουν υπηρεσία στα σημεία περιμετρικά του χώρου πολύ πιο νωρίς και συγκεκριμένα από την 07:00 πμ, δηλαδή τέσσερις ώρες πριν το ξεκίνημά της, για ανεξήγητους για εμάς λόγους, αφού, σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες, αλλά και οι επίσημοι θα προσεγγίσουν τον χώρο τουλάχιστον μετά την 09:30 και μετέπειτα. Άρα ποιος είναι ο λόγος της τόσο έγκαιρης προσέλευσης στον δρόμο, τόσου μεγάλου αριθμού Αστυνομικών;

Είναι γνωστό ότι αρμόδια Υπηρεσία για τον σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων, βάσει και του π.δ. 48/2006, είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Καλούμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να παρέμβει και να ελέγξει όλα τα καταγγελλόμενά μας, αφού λάβει υπόψη τις αρνητικές δημοσιεύσεις όλων των ΜΜΕ, αλλά και τις δηλώσεις και τα παράπονα των επισήμων προσώπων της αυτοδιοίκησης, που δικαιολογημένα εκφράστηκαν για τη σημερινή εικόνα στη μαθητική Παρέλαση στην πόλη μας της 27ΗΣ Οκτωβρίου. Δεν επιθυμούμε οι Αστυνομικοί να χρησιμοποιούνται, σε καμία περίπτωση, ως ανθρώπινες ασπίδες και ως αριθμοί για να καλύψουν, προφανώς ορισμένοι που εκτιμούν υπερβολικά τα γεγονότα, τις τυχόν ευθύνες τους.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Μπουτάρης: Για ποιoν κάνουμε παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας;

ΦΩΤΟ-“Φρούριο” το Σύνταγμα για την παρέλαση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ