Το σχέδιο για την ανάδειξη της Αμφίπολης

Το σχέδιο για την ανάδειξη της Αμφίπολης

Τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε στις Σέρρες, για την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής των Σερρών, με τη συμμετοχή και της επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, προϊσταμένης της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνας Περιστέρη.

«Πρόκειται για μια οικουμενικής σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, στην αξία της οποίας πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια της κ. Περιστέρη και της ομάδας της», είπε ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι, «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης».

Ταυτόχρονα ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξασφαλίσει τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων το ΣΕΣ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ.

Η Κατερίνα Περιστέρη, σε συνάντηση που είχε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνοντας ότι ήταν «η πρώτη που στάθηκε δίπλα μας και στήριξε από την αρχή με όλες τις δυνάμεις της το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη».

Η επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, με αιχμή του δόρατος το μεγαλοπρεπές μνημείο που ανασκάπτεται στην Αμφίπολη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τη δημιουργία οργανισμού για την τουριστική προβολή της Π.Ε. Σερρών, στο πρότυπο του αντίστοιχου τουριστικού οργανισμού που λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Πιερία.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Γλύκατζη-Αρβελέρ:O Κάσσανδρος o “ένοικος” του τάφου της Αμφίπολης

ΒΙΝΤΕΟ-Τρισδιάστατη περιήγηση στον τάφο της Αμφίπολης

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Η Σφίγγα περιπλέκει το μυστήριο της Αμφίπολης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ