Φορτσάκης: Η πρυτανική αρχή δεν έχει κομματική ταυτότητα

Φορτσάκης: Η πρυτανική αρχή δεν έχει κομματική ταυτότητα

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεόδωρος Φορτσάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα μέτρα ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει.

«Την προηγούμενη Παρασκευή, μια φοιτητική παράταξη ανήγγειλε, ότι τη Δευτέρα θα καταλάβει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου. Κατόπιν αυτού, οι πρυτανικές αρχές έδωσαν εντολή, να υπάρχει έλεγχος εισόδου υπό την έννοια ότι όποιος έμπαινε στο κεντρικό κτήριο το οποίο είναι τελείως διοικητικό, να εγκατασταθεί έλεγχος εισόδου. Να ξέρουμε αυτός που μπαίνει ποιος είναι και που πάει», σχολίασε αρχικά ο κ. Φορτσάκης και συνέχισε:

«Είναι ένα μέτρο που λάβαμε υπό την απειλή κατάληψης του κεντρικού κτηρίου, η οποία ανακοινώθηκε στο ιντερνέτ. Είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί έχει δημιουργηθεί τέτοια φασαρία».

«Εδώ και πολλά χρόνια το Πανεπιστήμιο έχει φύλαξη από ιδιωτικό φορέα. Αυτή είναι μια κατάσταση πολύ παλιά και δεν είναι καθόλου καινούρια. Η φύλαξη η σημερινή είναι φύλαξη που επέβαλε ο κ. Πελεγρίνης και πολύ καλά το έκανε», πρόσθεσε.

«Δεν έχει καμία κομματική ταυτότητα η πρυτανική αρχή. Λειτουργούμε μέσα στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου. Δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε σε επαφή με κόμματα ή κομματικούς παράγοντες ή με συνδικαλιστικούς. Αυτή η διαδικασία είναι για το Πανεπιστήμιο ασυνήθιστη. Δεν πρόκειται να δεχθούμε πλέον καμία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, θα κινηθούμε θεσμικά και αντικειμενικά. Δεν έχουμε προτιμήσεις, έχουμε για όλα τα κόμματα τον ίδιο σεβασμό και απαιτούμε από όλα τα κόμματα να φέρονται στο Πανεπιστήμιο κατά τον ίδιο τρόπο», είπε ακόμα ο κ. Φορτσάκης.

«Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παλαιοί συνάδελφοι, εμφανίστηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου. Ο φύλακας άνοιξε την πόρτα, μπήκαν στον χώρο του Πανεπιστημίου ακολουθούμενη από ένα πλήθος ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους φοιτητές και άλλοι είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Το επεισόδιο αυτό, το θεωρούμε λήξαν. Σεβόμαστε όλους τους βουλευτές αλλά δεν ανεχόμαστε τέτοιες παρεμβάσεις. Τι θα λέγαμε αν το έκαναν αυτό τρείς βουλευτές τις Χρυσής Αυγής; Δεν βλέπω γιατί να υπάρχει αντίρρηση να εφαρμοστεί στην είσοδο του διοικητικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ο έλεγχος εισόδου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ