Καθηγητής με καταδίκη για πλαστογραφία διευθύνει σχολείο

Καθηγητής με καταδίκη για πλαστογραφία διευθύνει σχολείο

Καθηγητής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 χρόνων για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, αδικήματα που τέλεσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως διευθυντής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, ωστόσο συνεχίζει να υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση και μάλιστα να κατέχει θέση διευθυντή σε σχολείο.

Περιέργως ο φάκελός του στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, όπου είναι η οργανική θέση του Σ.Τ., είναι καθαρός και σε αυτόν δεν έχει περιληφθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ούτε καν το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε και δικάστηκε τον Μάιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Σύμφωνα με τον νόμο, και μόνο με την έκδοση του βουλεύματος -πολύ περισσότερο με την καταδικαστική απόφαση- ο εκπαιδευτικός έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, παίρνοντας το 1/3 του μισθού. Ο ίδιος όμως πήρε και φέτος απόσπαση από τη Βοιωτία, στα Γρεβενά.

Η υπηρεσία του δεν γνωρίζει το παραμικρό και ο φάκελός του είναι? λευκός, είτε επειδή ο εισαγγελέας δεν ενημέρωσε σχετικά είτε επειδή ο ίδιος δεν δήλωσε την επαγγελματική του ιδιότητα στο δικαστήριο.

Ο συνήγορός του υποστηρίζει ότι «από την πρώτη του κατάθεση έχει δηλώσει το επάγγελμά του» και αποδίδει το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί σε αργία σε… «ερμηνεία του νόμου, την οποία αποδέχονται και έγκριτοι νομικοί», προτρέποντας «να περιμένουμε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Οι κατηγορίες

Ο εκπαιδευτικός υπηρετούσε πριν από 15 χρόνια ως διευθυντής στο ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Καρδίτσας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλαστογράφησε τη σύμβασή του και εμφάνιζε ότι η αμοιβή του έφτανε στο ιλιγγιώδες ποσό του 10.000.000 δρχ. (τότε) τον μήνα.

Το Τριμελές Εφετείο Λάρισας τον καταδίκασε σε κάθειρξη 25 χρόνων, ενώ σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε και μία γραμματέας του ΚΕΚ.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο, επέβαλε ωστόσο στους κατηγορουμένους τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Από την καταδίκη του καθηγητή έχουν περάσει 17 ολόκληροι μήνες και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά γιατί δεν κοινοποιήθηκε ακόμη η απόφαση στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από την πλευρά του συνηγόρου υποστηρίζεται ότι δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη.

Ωστόσο και από τη διαδικασία της ανάκρισης όφειλε ο εισαγγελέας να στείλει σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση όπου είναι η οργανική θέση του εκπαιδευτικού, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως επειδή ο φάκελός του φέρεται… καθαρός δεν έχει κινηθεί ποτέ η πειθαρχική δίωξή του!

Πηγή: Έθνος 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ