Εχεις πίεση; Σταφίδα…

Η κατανάλωση σταφίδων και σόγιας φαίνεται να αποτρέπει την υψηλή πίεση του αίματος (υπέρταση) και, κατά συνέπεια, τον κίνδυνο για την καρδιά, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Οι μελέτες, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σικάγο, σύμφωνα με το γαλλικό Πρακτορείο, δείχνουν ότι μία χούφτα σταφίδες τρεις φορές τη μέρα βοήθησε τους ανθρώπους με σχετικά ψηλή αρτηριακή πίεση, να την μειώσουν μετά από μερικές εβδομάδες. Είναι η πρώτη κλινική δοκιμή που μέτρησε τα οφέλη των σταφίδων στην πίεση.

Σε σχέση με τα άτομα που έτρωγαν άλλα σνακ, όπως μπισκότα, όσοι έτρωγαν σταφίδες, εμφάνισαν σημαντική πτώση στην πίεση του αίματός τους, σε ορισμένες περιπτώσεις ρίχνοντας μέσα σε τρεις μήνες έως 7% τον μεγαλύτερο αριθμό που μετρά τη συστολική πίεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ