ΣτΕ-“Πράσινο φως” για τη μονάδα αποβλήτων στο Γραμματικό

ΣτΕ-“Πράσινο φως” για τη μονάδα αποβλήτων στο Γραμματικό

 

Της Άννας Κανδύλη

Ανοίγει ο δρόμος από  το Συμβούλιο της Επικρατείας για να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής μονάδας  ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων στην  θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού Αττικής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή του Δήμου Μαραθώνα,  κατοίκων  και ιδιοκτητών  ακινήτων της περιοχής που ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλων αρμοδίων φορέων, για τη κατασκευή του χώρου σε μία έκταση 520 στρεμμάτων.

Κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε τους συμβούλους Επικρατείας του Ε΄  Τμήματος του ΣτΕ ήταν εάν υπήρχε ή όχι ρέμα στην επίμαχη περιοχή.

Λαμβάνοντας  υπόψη τεχνική έκθεση καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και γνωμοδότηση του ειδικού γραμματέα υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στις δύο σχετικές αποφάσεις τους: «διαπιστώνεται τεκμηριωμένα η απουσία ρέματος στην επίμαχη περιοχή, καθώς και η μη υδατοπερατότητα του εδάφους». Ως εκ τούτου καταλήγουν «δεν ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός του έργου, ούτε υπήρχε η υποχρέωση της διοίκησης να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, πέραν όσων έχουν ληφθεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ