Κύπρος-Συνελήφθη Έλληνας για αγοραπωλησία όπλων

Κύπρος-Συνελήφθη Έλληνας για αγοραπωλησία όπλων

 

Η Κυπριακή Αστυνομία απέτρεψε προσπάθεια αγοραπωλησίας δυο στρατιωτικών τυφεκίων Μ58, με πρωταγωνιστές τέσσερα πρόσωπα, τρία από τα οποία συνελήφθηκαν επ’ αυτοφώρω, ενώ το τέταρτο πρόσωπο κατάφερε να διαφύγει κατά την επιχείρηση των διωκτικών αρχών και καταζητείται.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 48χρονος από την Ελλάδα. Οι άλλοι δύο είναι Ελληνοκύπριοι, όπως και αυτός, που διέφυγε την σύλληψη.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι πληροφορίες έφεραν τα τέσσερα πρόσωπα να έψαχναν αγοραστές των δυο πυροβόλων όπλων και μετά από παρακολούθηση από μέλη του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, του ΤΑΕ Αρχηγείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ανακόπηκαν δυο οχήματα, σε ανοικτό χώρο κοντά στην έξοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Μέσα στο ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δυο στρατιωτικά τυφέκια Μ58 και πέντε άδειες γεμιστήρες, σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση. Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια και θα μεταφερθούν για να εξεταστούν και να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη. Ο κ. Σωτηριάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει αποτραπεί εγκληματική ενέργεια, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση της αστυνομίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ