Αρνούνται να παραλάβουν πετρέλαιο θέρμανσης στην Κέρκυρα

Αρνούνται να παραλάβουν πετρέλαιο θέρμανσης στην Κέρκυρα

 

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης όμως οι πρατηριούχοι της Κέρκυρας αποφάσισαν να μην παραλάβουν πετρέλαιο καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το σύστημα εισροών-εκροών στο 90% των πρατηρίων του νησιού.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων της Κέρκυρας αναφέρει πως «η Κέρκυρα ευρισκόμενη στον 3ο κύκλο ολοκλήρωσης των συστημάτων εισροών – εκροών και έχοντας συνάψει, οι περισσότεροι εκ των πρατηριούχων, συμβάσεις με τις κατασκευάστριες εταιρείες των συστημάτων αυτών αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της δυσκολίας ανταπόκρισης των χρόνων ολοκλήρωσης εγκατάστασης από τις ίδιες τις εταιρείες» με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πρόστιμα.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των πρατηριούχων Κερκύρας.

 

«Σήμερα 9 Οκτωβρίου 2014 συνεδρίασε ο Σύλλογος προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το εισροών – εκροών και ειδικότερα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η Κέρκυρα ευρισκόμενη στον 3ο κύκλο ολοκλήρωσης των συστημάτων εισροών – εκροών και έχοντας συνάψει, οι περισσότεροι εκ των πρατηριούχων, συμβάσεις με τις κατασκευάστριες εταιρείες των συστημάτων αυτών αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της δυσκολίας ανταπόκρισης των χρόνων ολοκλήρωσης εγκατάστασης από τις ίδιες τις εταιρείες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ότι κατά την έναρξη της περιόδου διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης να μην είναι έτοιμο το 90% των πρατηρίων στην Κέρκυρα. Με αποτέλεσμα οι πρατηριούχοι να κινδυνεύουν να τους επιβληθούν εξοντωτικά πρόστιμα και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση παράταση της ολοκλήρωσης του 3ου κύκλου γνωρίζοντας ότι και πανελλαδικά 3.500 πρατήρια δεν είναι έτοιμα, λόγω αδυναμίας των κατασκευαστών.

Γνωρίζοντας ότι το σύστημα «Ήφαιστος» το οποίο καταγράφει εδώ και πολλά χρόνια και τις εισροές και τις εκροές του πετρελαίου θέρμανσης και βρίσκεται εν λειτουργία, θεωρούμε ότι είναι άδικο να υποστούμε πρόστιμα εξοντωτικά οι πρατηριούχοι, από τη στιγμή που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα από τα αρμόδια όργανα.

Γι’ αυτό αποφασίζουμε: τη μη παραλαβή και διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης για το Νομό Κέρκυρας, έως ότου μας δοθούν διευκρινιστικές ερμηνείες. Τις ευθύνες των άλλων δεν θα τις πληρώσουμε εμείς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ