Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε κατά του πρώην Προέδρου της εταιρείας “Ολυμπιακά Ακίνητα” Κωνσταντίνου Ματάλα ενώ για τον διάδοχο του και νυν βουλευτή της ΝΔ, Διονύση  Σταμενίτη η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ώστε να διωχθεί και αυτός.

Οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξαν ότι προκύπτουν ευθύνες για  τους δύο πρώην επικεφαλής  της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα.

Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για  την μεταολυμπιακή τους χρήση.

Παρ’ όλες τις δεσμευτικές υποχρεώσεις, η  έρευνα έδειξε πως ούτε την υποδομή απέκτησε ως εταιρία, ούτε και τη στελέχωση που θα της παρείχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Έχοντας την ευθύνη τους τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υποχρεούνταν βάση της σύμβασης που είχε υπογράψει με τη γερμανική εταιρία Hochtief, να παρέχει τα απαραίτητα ώστε να  διατηρούνται σε κατάσταση τέτοια που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή για όποιες εκδηλώσεις ζητούνταν.

Όπως βέβαια είναι πλέον πασιφανές δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της και τα έργα που κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, 10 χρόνια μετά τη “χρυσή” Ολυμπιάδα έχουν εγκαταλειφθεί -τα περισσότερα εξ αυτών- στην τύχη τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου

Ομόφωνo “όχι”από τη ΔΗΜΑΡ στην ψήφο εμπιστοσύνης

Παραλειπόμενα από τον αγιασμό στη Βουλή

ΦΩΤΟ-Ο Κικίλιας και η υπάλληλος που λιποθύμησε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ