ΤΩΡΑ-Ενώπιον του ανακριτή ο Σταμπούλος

ΤΩΡΑ-Ενώπιον του ανακριτή ο Σταμπούλος

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται, αυτή την ώρα, ο Αντώνης Σταμπούλος, προκειμένου να απολογηθεί. Ο Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, 2 Οκτωβρίου, στο Βύρωνα, φέρεται να ανήκει στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασική τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε βάρος του, φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με στενή σχέση με τον καταδικασμένο για τη δράση της, Νίκο Μαζιώτη.

Θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι ο κατηγορούμενος θα τηρήσει αρνητική στάση ενώπιον του ανακριτή, επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής, κάτι που προκύπτει και από επιστολή που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα Indymedia και φέρει την υπογραφή του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη επιστολή ο Σταμπούλος αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικός επαναστάτης», τονίζει ότι δεν θα απολογηθεί «στους φύλακες της αστικής νομιμότητας» και αναφέρει: «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν, δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου».

Ο κατηγορούμενος δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. «Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους», γράφει.

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Σταμπούλος

Η φωτογραφία του Σταμπούλου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ

Με τα κλειδιά του Σταμπούλου “ψάχνουν” τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ