Εκβίαζαν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Θεσσαλονίκη

Εκβίαζαν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Θεσσαλονίκη

 

Συμμορία ομογενών, η οποία ενέχεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν την Παρασκευή, στην περιοχή της Θέρμης και των Αμπελοκήπων, δύο ομογενείς, ηλικίας 35 και 34 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης και συμμορίας, της Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, της αντίστασης και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία του 42χρονου ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, σύμφωνα με την οποία, τα μέλη της συμμορίας, τα οποία είχε “προσλάβει” κατά το παρελθόν, προκειμένου να τον συνοδεύσουν σε ιδιωτική συνάντηση, που αφορούσε διευθέτηση οικονομικής διαφοράς με συγγενικό του πρόσωπο, απαιτούσαν εκβιαστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λάμβαναν, διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξακολουθήσουν να του παρέχουν “προστασία”.

Σε περίπτωση μάλιστα παρέλευσης προθεσμιών που έθεταν για την ικανοποίηση των εκβιαστικών τους όρων, οι δράστες μεταχειρίζονταν απειλές, για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Θέρμης, παρουσιάσθηκε το 35χρονο μέλος της σπείρας, προκειμένου να παραλάβει μέρος προσυμφωνηθέντος ποσού από τον παθόντα, οπότε και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, έπειτα από τη διενέργεια αστυνομικών αναζητήσεων, συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων και ο 34χρονος συνεργός του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα ημιαυτόματο πιστόλι,
  • Μία γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια,
  • 95 φυσίγγια,
  • Ένα πιστόλι κρότου,
  • Μία μεταλλική σιδερογροθιά,
  • Δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης εγκλήματος,
  • Τρία  κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη συνεργού τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ