‘Ετσι πουλούσαν τα βρέφη

Έτσι δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών

Εγκληματική οργάνωση παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, αποτελούμενη από επτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα συνελήφθησαν μια 45χρονη, ένας 49χρονος, ένας 48χρονος συμβολαιογράφος μια 49χρονη δικηγόρος, και τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, η 29χρονη μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει και μετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία διενεργούσε παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Ειδικότερα, προσέγγιζαν στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα τέκνα τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης, που δρούσαν στην ελληνική επικράτεια, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες των υιοθεσιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα, αμέσως μετά την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από υποψήφια ζευγάρια, προέβαινε στην ανεύρεση βρέφους της επιλογής τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας επίσης τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανεύρεσης 2 ή 3 βρεφών, προκειμένου να επιλέξει το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 11 τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Από τις αρχές του Αυγούστου, δύο αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε αλλεπάλληλες επαφές με δύο από τους συλληφθέντες (45χρονη και 49χρονο), για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας το ρόλο του «διαμεσολαβητή».

Στις 20 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συμμετείχε και ο 45χρονος αλλοδαπός, που φέρεται ως ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ενημερώθηκαν ότι χθες Τρίτη μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών, έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Μετά από προσυνεννόηση, χθες το μεσημέρι, στην πόλη των Τρικάλων, οι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (ο αρχηγός, η μητέρα μαζί με αγοράκι 21 ημερών και ο 33χρονος) συναντήθηκαν με την 45χρονη και το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων (αστυνομικούς).

Κατά τη συνάντηση η 45χρονη παρέλαβε από τους αστυνομικούς, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης των απαιτούμενων συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων, ενώ, όπως προέκυψε, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση με την ίδια διαδικασία, γνωρίζοντας την παράνομη δράση της ομάδας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες, τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης

Τρίκαλα-Στις 7 οι συλλήψεις για την πώληση του βρέφους

Προσήγαγαν δικηγόρο και συμβολαιογράφο για την πώληση του βρέφους

Πουλούσε το παιδί της για 8.000 ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ