Απολογούνται οι “βασανιστές” της Καλλιθέας

 Απολογούνται οι “βασανιστές” της Καλλιθέας

Της Άννας Κανδύλη

Στην 25η τακτική ανακρίτρια απολογούνται από το πρωί η 77χρονη Ρωσοπόντια και ο 55χρονος συγγενής της οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονης κοπέλας την οποία κρατούσαν σε άθλιες συνθήκες στην Καλλιθέα.

Η κοπέλα που σώθηκε από θαύμα, νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια των δυο κατηγορουμένων οι οποίοι της απέσπασαν και ακίνητη περιουσία ενώ εισέπρατταν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί κρατούσαν την 36χρονη κοπέλα σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Η κοπέλα θα είχε χάσει τη ζωή της, εάν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την κατάστασή της, ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.

 Στο πλαίσιο της ανάκρισης διερευνάται και  το πώς πέρασε στα χέρια της 77χρονης το διαμέρισμα του θύματος καθώς προκύπτει από το συμβόλαιο ότι η 36χρονη δώρισε το 2008 το σπίτι της στην κατηγορούμενη, κρατώντας ωστόσο την επικαρπία «… σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της” επειδή την “περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της…».

 

Διαβάστε επίσης

Η Μαρία της Καλλιθέας ονειρεύεται ξανά

Αιχμάλωτη στο Κωσταλέξι της Καλλιθέας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ